6x tips die jouw kleine huis groter laten lijken

Natuurlijk wil iedereen het meeste halen uit de ruimte die je huis biedt, maar dit is in een klein huis niet altijd gemakkelijk. Er bestaan wel wat slimmigheidjes die ervoor zorgen dat jouw kleine woning een stuk groter oogt dan het is.

Less is more
Het allerbelangrijkste in een klein huis is: less is more. Probeer te voorkomen dat je je huis volstopt met allerlei prullaria en te veel (te grote) meubels. Hoe cleaner en rustiger je interieur, hoe groter het oogt.

Waar je verder nog aan kan denken:

#1. Gebruik lichte kleuren
Een inkoppertje misschien, maar donkere kleuren voelen benauwd en laten een ruimte kleiner lijken. Als je dus al een klein huis hebt doe je er goed aan om veel lichte kleuren te gebruiken. Zowel op de muur als in je meubels.

#2. Doorzichtige meubels
Je moet er wel van houden, maar doorzichtige meubels kunnen de ruimte heel open laten voelen. Zo heb je bijvoorbeeld doorzichtige salontafels, tafels, bijzettafels en stoelen.

#3. Gebruik van spiegels
Door spiegels op te hangen aan de muren krijg je meer (optische) diepte en lijkt je huis vanaf verschillende punten een stuk groter.

#4. Meubels op pootjes
In een kleine ruimte geldt: hoe meer je van de vloer kunt zien hoe beter. Dus: zet meubels op pootjes neer, die geven een extra ruimtelijk gevoel.

#5. Veel opbergmeubels
Zorg dat je je spullen uit het zicht kan opbergen. Dus: dichte kastjes, mooie opbergdozen, een poef met opbergruimte erin etc.

#6. Ontwijk veel / zware stoffen
Probeer niet teveel zware stoffen in je huis naar voren te laten komen. Denk aan dikke gebreide tapijten, dekens of gordijnen. Die maken de ruimte zwaar en kleiner.