6 tips om je huis te beveiligen tijdens vakantie

6 tips om je huis te beveiligen tijdens vakantie

Met de zomer in volle gang en de vakantieperiode al begonnen, is het belangrijk om je huis goed te beveiligen tegen mogelijke inbraken. Terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie in het buitenland, is dit helaas ook een uitgelezen kans voor inbrekers om toe te slaan. Als je nog moet vertrekken, hebben we een aantal tips verzameld om ervoor te zorgen dat je huis zo veilig mogelijk achterblijft.

Beter bewoond dan niet bewoond
Als het mogelijk is, is het veiligst als er tijdens je afwezigheid iemand in je huis verblijft. Misschien kan een vriend of familielid tijdelijk voor je huis zorgen. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan de volgende tips:

  1. Investeer in een alarmsysteem

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat er direct alarm wordt geslagen bij een inbraak. Hoewel dit een dure oplossing is, is het wel de meest effectieve.

  1. Auto op de oprit

Laat een auto op de oprit staan om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Als je zelf niet met de auto weg bent, vraag dan aan de buren of zij hun auto op jouw oprit willen parkeren.

  1. Laat de buren een oogje in zeil houden

Informeer je buren over je afwezigheid en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Laat ze de post verzamelen en wees alert op verdachte activiteiten rondom je huis.

  1. Geef je woning een bewoonde indruk

Laat gordijnen bijvoorbeeld half open, laat wat rommel rondslingeren en gebruik een tijdklok om op verschillende momenten het licht aan te doen. Vermijd het constant aan laten staan van dezelfde lamp, omdat dit juist verdacht kan zijn.

  1. Ruim dure spullen op

Berg laptops, tablets en sieraden uit het zicht op, om inbrekers niet uit te nodigen.

  1. Laat buiten niks rondslingeren

Voorkom mogelijke toegangspunten voor inbrekers via bovenverdiepingen door geen ladders of kliko’s in de buurt van je huis te laten staan. Investeer ook in buitenverlichting om ongewenste bezoekers af te schrikken.

Met deze maatregelen kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je huis goed beveiligd is tegen inbraken.

Stuur ons een bericht
-->